Startside
Forhistorie
Valg af byggefirma
Dagbog
Tegninger
Diverse billeder
'Film' af byggeriet
Materialevalg
Kontakt
Erfaringer

Forum

 

 

Dagbog

 

 

4. juni 2006 Rhododendronbedet blev plantet - det ser rigtigt godt ud. Mortens hårde arbejde var det hele værd. Der er plantet opstammede roser + flittigliser i krukker, så også indkørslen ser indbydende ud. Terrassen er ligeledes forsynet med opstammede kartoffelblomster - nu kan vi rigtig nyde den kommende sommer.
3. juni 2006 Vi hentede planter til rhododendronbedet, hældte 12 sække sphagnum i og satte gang i vippevanderen. Det var dog ikke særlig effektivt - den vandede kun de øverste 5 mm, så Wicki måtte i gummistøvlerne og i gang med vandslangen. Efter ca. 2 timer var bedet gennemvandet og klar til beplantning.
27. maj 2006 Morten har hele dagen kørt sten til det kommende rhododendronbed - det hårde arbejde har resulteret i nogle meget flotte sten. Det skal nok blive et flot bed.
26. maj 2006 I græsplænen ved terrassen har vi plantet en rød sommerfuglebusk og en koreagran. Koreagranen skal til Jul fungere som juletræ i haven med lys på. Desuden har vi mod nord plantet 2 æbletræer, som vi forhåbentlig kan få gavn inden for de kommende år.
14. maj 2006 De 3 bede i flisegangen mod øst samt rosenbedet ved terrassen er færdigt - vi er gået i gang med det store bed på den anden side af pileflethegnet. Her plantes der syrener, hortensia, diverse spiræa, japansk kirsebær og kristtjørn.
6. maj 2006 Vi var tidligt oppe og gik kl. 9.00 i gang med at lægge græs. En tiltrængt frokostpause på 1 time blev nydt i fulde drag på terrassen. Kl. 15.15 var vi færdige og godt ømme i arme og ben. Mortens søster og far hjalp til - En STOR TAK til dem begge for indsatsen.
5. maj 2006 320 m2 græs er leveret fra Leopolds Rullegræs - det hårde arbejde påbegyndes i morgen.
22. april 2006 Vi er gået i gang med det japanske bed i forhaven - bedet var færdigt samme dag.
15. april 2006 I efteråret 2005 lavede en anlægsgartner i Sønderjylland vor haveplan - de 2 første bede er anlagt i flisegangen mod øst.
11. april 2006 Den sidste flise ud af 220 m2 fliser er lagt - et stort øjeblik oven på 3 hårde arbejdsdage. En STOR TAK til Wickis forældre.
8. april 2006 Så er frost og sne endelig væk og vi er gået i gang med at lægge de sidste 120 m2 fliser - Wickis forældre er kommet for at hjælpe. 
Februar/marts 2006 Frost og sne hærger stadig - vi kan ikke gøre andet end at vente.
12. januar 2006 Så er der lagt billeder ind af diverse rum efter vi har fået ryddet op og sat billeder på væggene etc.
30. december 2005 De første officielle gæster ankommer - Wickis familie fra Brøns, der skal holde Nytår sammen med os i det nye hus.
23. december 2005 Lillejuleaften - juletræet pyntes og vi gør klar til at holde Jul med Mortens forældre. Det skal blive dejligt at slappe af nogle timer.
19. december 2005 Så er vi officielt flyttet ind med adresseændring, lægeskift etc. - nu er vi rigtige Smørum borgere.
17. december 2005 Så flyttede vi ind og var omgivet af flyttekasser i alle rum - vi var så optaget af at pakke kasser ud, at vi helt glemte at tage billeder af det syndige rod.
12. december 2005 Så kom frosten - det sidste skifte i muren samt hækken mod øst må desværre vente.
11. december 2005 Hækken mod syd er plantet færdig og Morten er næsten færdig med muren mod øst. Forhåbentlig kan vi komme i gang med de sidste hækplanter.
10. december 2005 Flisearbejdet er indstillet. Wicki er gået i gang med at plante hæk mod syd mens Morten er gået i gang med at bygge muren mod øst.
4. december 2005 Vi har nu lagt de første 100 m² fliser - en stor TAK til Wickis far for hjælpen med fliserne og ligeledes til Wickis mor med madlavning og opsætning af lamelgardinerne indenfor. Det var hårdt arbejde.
3. december 2005 Vi lægger stadig fliser - Wicki er tiltrådt flisearbejdsgruppen, så nu går det endnu hurtigere med fliselægningen.
27. november 2005 Hele denne uge lagde vi stabil og afrettergrus samt vibrere underlaget. Wickis far og Morten er snart mestre i fliselægning.
26. november 2005 Vi er begyndt at lægge stabilgrus ud samt vibrere, så der kan blive lagt fliser i indkørsel og vognport; ca. 100 m², så der bliver nok at se til.
25. november 2005 Overtagelse! Alle håndværkere nåede at blive færdige, og selvom de har haft travlt er de ikke gået på kompromis med kvaliteten. Vi er meget imponerede over finishen.

Selve afleveringsforretningen tog ca. 2 timer, og der var kun småting at bemærke (f.eks. skrammer på køkkenlåger, lås på loftslem skal skiftes, aftræk til centralstøvsuger er ikke lavet korrekt).

Vi kommer med en evaluering af byggeforløbet senere når vi er kommet på plads i huset, men vi kan allerede nu sige at vi har været meget tilfredse med OC-Huset, deres håndværkere og især vor byggeleder, Lars Sørensen. En stor ros til Lars for hans indsats.

22. november 2005 Der er nu kun 3 dage til vi overtager huset, men der mangler stadig meget, og man kan da blive i tvivl om de når at få sat hårde hvidevarer på plads, sat stikkontakter og spots i, malet lofter og vægge 2. gang og få lavet den sidste finish.
20. november 2005 Vi er begyndt at plante bøgehæk.
15. november 2005 Tømrerne har lagt trægulv i 3 værelser og er godt i gang med at montere inventar i hele huset. Faunus Anlæg er begyndt at grubbe vores kommende have og fjerne alle de sten, som ligger i jorden.
10. november 2005 Der er nu sat filt på lofter og vægge. Malerne har malet både lofter og vægge 1. gang. Al inventar er i dag leveret fra HTH, og tømrerne kan nu gå i gang med at montere.
8. november 2005 Mureren er færdig med fliserne, og malerne er nu i gang med at spartle vægge og loft så der kan sættes filt på inden der males.
1. november 2005 Mureren er i gang med at sætte fliser op.
23. oktober 2005 Affugtningsmaskinerne er sat op og kører for fuld kraft. Tagdækkeren er færdig med taget - en ros skal lyde til ham for det flotte arbejde. Vi venter stadig på at Smørum Kraftvarme bliver færdige med tilslutningen til fjernvarmen.

Næste uge kører affugtningsmaskinerne stadig, men sidst på ugen burde håndværkerne komme tilbage og påbegynde spartling af lofter og vægge.

19. oktober 2005

Der er lagt gulvspartel i hele huset + i udhuset. Ydervæg, indervæg og loftet i udhuset er ligeledes færdiglavet. Kogeøen er muret op i køkkenet og loftet er isoleret overalt. Søjlen i stuen og karnappen i køkkenet er isoleret og færdigmuret.

15. oktober 2005 Søjlerne i vognporten er nu muret op, vinduesbænkene er muret, søjlen i stuen mangler indenfor og enkelte fuger mangler at blive repareret. Henrik, vor murer, har virkelig gjort et flot stykke arbejde.

Gipslofter er sat op i hele huset, på nær i udhuset. Entrédøren er monteret. Så nu er huset lukket og der er klar til affugtning.

7. oktober 2005 Muren i karnappen samt søjlen i hjørnet af stuen er muret op. Desuden er den skrå væg ved hoveddøren muret op.

Elektrikeren har trukket kabler og ledninger, og alle udhæng er lavet.

Indtil videre er vi meget imponerede over kvaliteten af arbejdet. Især det ene hjørne hvor 2 skrå udhæng mødes er meget flot lavet.

30. september 2005

Mureren er begyndt at lukke 'lynlåsene' samt reparere og udskifte mursten.

25. september 2005 Nu er der kun 2 måneder til vi overtager huset. Der mangler stadig meget, men det begynder at ligne et hus.

Tømrerne og elektrikeren har haft travlt i denne uge. Der er lagt undertag på stuen, vinduerne er sat i karnappen og dørene mod terrassen er også monteret. Tagrender mod vest er sat op og tømrerne er begyndt på det skrå udhæng. Elektrikeren er begyndt at trække de mange kabler og ledninger, og ventilationssystemet er også monteret på loftet. Nu venter vi på, at mureren får muret karnappen samt lukker "lynlåsene" rundt omkring og reparerer hist og her.

Desuden havde vi besøg af Andrea, Charlotte og Peter - en anden familie der også bygger med O.C. Huset. Se deres byggeri her.

17. september 2005 De fleste døre og vinduer er sat i, så nu kan huset snart lukkes og udtørres. Dog skal karnappen i køkkenet mures op først.
13. september 2005 Der er lagt spær på vinklen
3. september 2005 Der blev holdt rejsegilde med grillpølser, øl og vin - alle nød det gode vejr.
2. september 2005 Taget er lagt på - vinklen mangler spær og tag, dette laves på stedet. En stor ros til LP Montage for arbejdsindsatsen - hele huset blev rejst på 3 dage. Nu går murer og tømrer i gang med at lave arbejdet færdigt. Vinduer og døre monteres i næste uge.
1. september 2005 Indervæggene er sat op.
31. august 2005 Ydermurene er sat op - der mangler kun 2 gavle og søjlerne i carporten.
17. august 2005 Fundamentet er nu færdigstøbt, og står nu og hærder i et par uger. Overskudsjorden er kørt væk og der er lagt grus omkring huset samt i indkørsel og ved terrasse. Vi venter nu spændt på at der bliver sat vægge op - efter planen skulle dette ske i uge 35.
12. august 2005 Rørlæggerne er færdige med at lægge gulvvarme og rør til centralstøvsugeren. Hvis vejret holder bliver der støbt gulv på mandag.
7. august 2005 Arbejdet med fundamentet fortsætter efter sommerferien. De er begyndt at lægge grus rundt om huset.
1. juli 2005 Randfundamentet er støbt.
28. juni 2005 Udgravning til fundamentet er begyndt
19. juni 2005 Landmåleren har været der og markeret hvor huset skal ligge.
30. maj 2005 Husprojektet er startet igen. O.C. Huset har meddelt at de kan have huset færdigt til d. 25 november, så vi kan stadig nå at flytte ind i år.  De forventer at de kan nå at støbe i uge 27-28 inden sommerferien.
4. april 2005 Byggetilladelsen er godkendt af Ledøje-Smørum kommune uden bemærkninger.
1. april 2005 Vi er desværre nødt til at udskyde projektet et par måneder, men det er heldigvis ikke noget problem da O.C. Huset har andre projekter de kan starte med i stedet for.
23. marts 2005

Materialevalgsmøde hos O.C. Huset i Haslev.

Selvom vi havde forberedt os grundigt ved at besøge HTH (flere gange endda) og allerede havde valgt al inventar samt taget stilling til placering af stikkontakter og indbyggede spots, farve på vægge, hårde hvidevarer etc., så er der alligevel mange ting som skal besluttes, og vi endte med at bruge en hel dag.

Udvalget af klinker var ikke så stort, men vi kunne nu sagtens finde én vi begge kunne lide, men farven på klinken passede ikke helt med valget af låger i bryggers og badeværelser, så vi måtte ændre valget af låger undervejs.

De væsentlige materialevalg kan ses her.

30. januar 2005

 

 

Underskrev kontrakt med O.C. Huset for opførelse af vores hus.

 

Vi venter nu på tegninger til godkendelse – disse skal være Ledøje-Smørum kommune i hænde senest d. 7. marts og forventet byggestart er sat til d. 7. april. Forventet seneste indflytningsdato er sat til d. 27. september 2005. 

 

D. 23. marts skal vi til endeligt materialevalg hos O.C. Huset, så dér skal der igen tages store beslutninger.

 

December 2004

D. 1. december 2004 overtog vi officielt grunden.

 

Der afholdes møder med de 4 byggefirmaer vi har inviteret til at byde på vort projekt: Bülow & Nielsen, Frydkjær, Lind & Risør samt O.C. Huset (se vores evaluering af byggefirmaerne her).

 

November 2004

Ultimo oktober/primo november var jordbundsundersøgelsen lavet – til UG med kryds og slange. Der skal kun funderes til 90 cm dybde, så det kan ikke være bedre.

 

September 2004

Medio september 2004, kontaktede vi EDC Mæglerne i Smørum, som sendte udbudsmateriale, lokalplan etc. til os. Alt blev gennemlæst meget nøje før vi kastede os ud i at byde på grundene. Det er slet ikke så nemt selv om man ”bare” skal sætte nogle tal + beløb i prioriteret rækkefølge, men vi kæmpede os igennem 2 gange og ”vandt” parcel 32 d. 5. oktober 2004.

 

     
     
 
 

 

 

Startside | Forhistorie | Valg af byggefirma | Dagbog | Tegninger | Diverse billeder | 'Film' af byggeriet | Materialevalg | Kontakt | Erfaringer | Forum